Gerasimov i Vujović o ruskim investicijama

Izvor: S media, 30.Maj.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gerasimov i Vujović o ruskim investicijama

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Jakov Gerasimov izjavio je u Podgorici da ruski investitori koji su kupili crnogorska preduzeća ne planiraju odlazak iz Crne Gore i da bi Vlada te zemlje trebalo da se uključi u probleme preduzeća sa većinskim ruskim kapitalom.

Crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović, medjutim, smatra da opstanak Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) i nikšićkih Rudnika boksita zavisi od spremnosti na dijalog radnika i poslodavca ili će, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u suprotnom svi vladini napori biti uzaludni.

Gerasimov je ukazao da su i Rusija i Crna Gora odlučile da prihvate zakone tržišne ekonomije, čiji principi počivaju na profitu i da je ekonomska kriza “isključivi krivac” za nastalu situaciju.

Ruski diplomata kaže da ruska ambasada prati situaciju kad je u pitanju poslovanje ruskih investitora u Crnoj Gori.

Ocenivši da je reč o važnom pitanju s obzirom na to da je reč o velikim crnogorskim kompanijama, od kojih zavisi razvoj države, Gerasimov je istakao da se radi o ekonomskom problemu, kao i da je cena aluminijuma na svetskom tržištu pala skoro tri puta.

“Mislim da su sve te situacije i nezadovoljstvo radnika proizišli iz ekonomskih razloga, a očekujem da će uz pomoć države sve brzo biti rešeno", rekao je Gerasimov dodavši da su investitori poput, Centralnoevropske aluminijumske kompanije (CEAC) ruskog tajkuna Olega Deripaske i Miraxa u Crnu Goru “zaista došli da rade”.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.