Gasna interkonekcija s Bugarskom

Izvor: Beta, 17.Apr.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasna interkonekcija s Bugarskom

BEOGRAD, 17. aprila 2015. (Beta) - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je u petak da Srbija ozbiljno radi na gasnoj interkonekciji sa Bugarskom i pregovara sa Azerbejdžanom koji bi trebalo da obezbedi odredjene količine gasa.

Antić je za Radio televiziju Srbije rekao da je Azerbejdžan spreman da obezbedi odredjene količine gasa koji će biti potrebne za našu diverzifikaciju.

"Azerbejdžan je u stanju da obezbedi količine gasa. Naše je da izgradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << interkonekciju sa Bugarskom i završimo pregovore sa Azerbejdžanom koji će da nam obezbedi odredjene količine gasa", precizirao je ministar.

On je istakao da se na toj interkonekciji ozbiljno radi, da su budžetom predvidjena sredstva potrebna za projektnu dokumentaciju, kao i da je sa Bugarima razgovarano o tehničkim detaljima.

"Očekujem da ćemo do kraja godina sa Evropskom komisijom dogovoriti finansiranje tog projekta", rekao je Antić dodajući da je taj projekat na listi prioriteta EU.

Govoreći o završetku grejne sezone i eventualnom povećanju cene struje, ministar je kazao da takva odluka nije doneta.

On je istakao da se razgovara sa finansijskim institucijama i da se sa jedne strane uvažava činjenica da je potrebno obezbediti finansijsku stabilnost, ali i objašnjava da je socijalno ekonomsko stanje gradjana takvo da ne trpi dodatne turbulencije.

"Pokušavamo da bilo kakvu korekciju cena pomerimo što je više moguće dalje, a da te korekcije cena budu što je moguće manje", naveo je Antić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.