Gas za domaćinstva od danas skuplji 3,3 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas za domaćinstva od danas skuplji 3,3 odsto

Gas za domaćinstva od danas je skuplji 3,3 odsto, a nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom, bez PDV-a.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas.

Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena cena gasa je 45 dinara po metru kubnom.

Do promene cena tog energenta došlo je zbog rasta kursa dolara kojim se plaća uvozni gas, obrazložila je ranije Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za energetiku, precizirajući da se regulisana cena gasa menja kada dodje do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a uskladjuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

Cena po kojoj se gas uvozi, menja se kvartalno i odredjuje se za svaki naredni kvartal na osnovu prosečne cene tri derivata nafte na relevantnoj berzi u protekla tri kvartala.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.