Gas za domaćinstva od danas skuplji 3,3 odsto!

Izvor: Press, 15.Nov.2014, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas za domaćinstva od danas skuplji 3,3 odsto!

Gas za domaćinstva od danas je skuplji 3,3 odsto, a nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom, bez PDV-a.
U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas.

Pročitajte još:
Lekarska komora se protivi smanjenju plata lekara!
PROSVETA IMA ODGOVOR NA SMANJENJE PLATA! Od ponedeljka časovi 30 minuta! >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Zašto je penzionisani potpukovnik vitlao pištoljem ispred zgrade Vlade!?
   
Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena cena gasa je 45 dinara po metru kubnom.

Do promene cena tog energenta došlo je zbog rasta kursa dolara kojim se plaća uvozni gas, obrazložila je ranije Agencija za energetiku, precizirajući da se regulisana cena gasa menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

Cena po kojoj se gas uvozi, menja se kvartalno i određuje se za svaki naredni kvartal na osnovu prosečne cene tri derivata nafte na relevantnoj berzi u protekla tri kvartala.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gas za domaćinstva od danas skuplji 3,3 odsto

Izvor: Blic, 15.Nov.2014

Gas za domaćinstva od danas je skuplji 3,3 odsto, a nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom, bez PDV-a...U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas...Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.