Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO)

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2023, 15:50

Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO)

BANJALUKA – Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra (UKC) jedan je od najvećih projekata u Republici Srpskoj. FOTO: Capital Međutim, radovi na objektu za koji je iz budžeta izdvojeno 35 miliona maraka su obustavljeni. Izvođač radova, preduzeće „Marković invest R.M.“ iz Laktaša traži dodatnih pet miliona maraka i novo produženje roka za završetak objekta do kraja ove godine. Nezvanično nadležni su spremni da prihvate uslove izvođača radova, ali se o tome još >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << javno ne oglašavaju, zbog čega su svi veći radovi na garaži pauzirani, saznaje portal CAPITAL. Garaža je trebala biti gotova u subotu 17. juna, ali je jasno da od toga neće biti ništa te da će još jedan rok biti probijen. Uprava UKC-a smatra da je zahtjev investitora opravdan, dok u resornom ministarstvu za sada ćute. Kada jednom bude završena, u nju će moći da se parkira oko 2.500 automobila. Do tada vozaći će morati da se snalaze po okolnim livadama i trotoarima. Podsjećamo, radovi su počeli u junu 2020. godine, međutim odmah na početku pojavili su se problemi sa klizištem što je izvođaču izazvalo dodatne troškove na koje nije računao. Ovaj projekat je u javnost često osporavan zbog prioriteta ulaganja prezaduženog zdravstvenog sektora Srpske, ali i zbog enormno visoke cijene koja bi mogla premašiti 40 miliona KM. CAPITAL: D. Tovilović Чланак Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO) се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U Kuršumliji grade objekat Hitne pomoći, vrednost radova 165 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 08:28

U okviru postojećeg Doma zdravlja u Kuršumliji, uskoro bi mogla da započene izgradnja novog objekta na površini od oko 600 kvadrata u kojoj će biti smeštena Hitna pomoć, a vrednost radova po tenderskoj dokumentaciji iznosi 165.719.907 dinara. Rok za prijavu je 10. jul, a kriterijum za izbor izvođača...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.