Izvor: FXLider.com, 20.Dec.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GBP/USD

Britanska funta je u odnosu na američki dolar slično evru u toku jučerašnjeg dana napravila korekciju. Juče objavljeni izveštaj o sastanku BoE pokazao je da odluka o ne nastavljanju monetarnog popuštanja nije bila jednoglasna medju članovima komiteta za monetarnu politiku. Jedan od članova komiteta David Miles  smatrao je da je britanskoj ekonomiji potreban dodatni stimulans od 25 milijardi funti. Po pitanju odluke o kamatnim stopama odluka je bila jednoglasna. Indeks ostvarene prodaje u Velikoj Britaniji je tokom decembra pao više nego što su ekonomisti očekivali sa 33 na 19. Po prognozama bilo je očekivano da će ovaj indeks pasti na 26.
Tokom azijskog trgovanja na forex tržištu GBP/USD je oscilirao . Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne kupovine dok je RSI presekao pokretni prosek i počeo da raste. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da raste što može da ukaže na dalji rast. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
LONG 1.62575 1.62795 1.62850

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večernja analiza za 20.12.2012

Izvor: FXLider.com, 20.Dec.2012

Evro je nastavio rast u odnosu na američki dolar i tokom prepodneva.Nakon jučerašnje korekcije zajednička valuta se oporavila i nastavila sa rastom kako je i u Italiji i u Francuskoj odobren restriktivniji budžet za 2013 godinu.Britanska funta je tokom prepodneva uglavnom stagnirala u odnosu...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.