Izvor: FXLider.com, 20.Dec.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 20.12.2012

Evro je nastavio rast u odnosu na američki dolar i tokom prepodneva.Nakon jučerašnje korekcije zajednička valuta se oporavila i nastavila sa rastom kako je i u Italiji i u Francuskoj odobren restriktivniji budžet za 2013 godinu.Britanska funta je tokom prepodneva uglavnom stagnirala u odnosu na američki dolar. Maloprodaja u Velikoj Britaniji nije uspela da ostvari rast tokom novembra zbog pada tražnje u u robnim kućama koji je bio najveći u poslednje dve godine.Cena zlata nastavila je pad nakon što su u SAD-u objavljeni pozitivni rezultati u vezi GDP-a . Nakon što je juče S&P 500 indeks imao najveći pad u poslednjih pet nedelja, tokom današnjeg dana nije se mnogo menjao. Cena sirove nafte nastavila je rast. Nakon manje korekcije u toku jučerašnjeg dana ona je ponovo nastavila sa rastom I ponovo se približila se dvonedeljnom maksimumu.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
Budite spremni, pročitajte članak klikom na link! Šta treba da znate o scenariju " fiskalne litice".

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Večernja analiza za 21.12.2012

Izvor: FXLider.com, 21.Dec.2012, 15:49

Evro i ovu nedelju završava rastom u odnosu na američki dolar. Tokom nedelje u kojoj je usporen prethodni rast zajednička evropska valuta ipak je uspela da se održi prilično visoko. Agencija za kreditni rejting Standard & Poor's smanjila je kreditni rejting Kipru za dva poena na CCC+.Funta...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.