Izvor: FXLider.com, 28.Feb.2013, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GBP/USD

Britanska funta ostvarila je manji rast u odnosu na američki dolar nakon što su juče objavljeni pozitivni ekonomski podaci u Americi. Ipak rast britanske valute ograničen je zbog zabrinutosti oko loših ekonomskih izgleda. Juče je Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije objavila da potvrdu smanjenja GDP-a za poslednji kvartal prošle godine kako se I očekivalo. Na godišnjem nivou ostvaren je rast od 0.3 %. Loši ekonomski podaci I smanjenje kreditnog rejtinga povećali su zabrinutost da ekonomija može ući u ponovnu recesiju što je povećalo verovatnoću da će Banka Engleske nastaviti sa popustljivijom monetarnom politikom.
Tokom azijskog trgovanja na forex tržištu GBP/USD je oscilovao. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok je RSI oscilira oko pokretnog proseka. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak oscilovanja. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

StrategyEntry1st target2nd target
LONG 1.51560 1.51750 1.51920

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 28.2. 2013.

Izvor: FXLider.com, 28.Feb.2013

Evro je nastavio da jača u odnosu na američki dolar nakon što je predsednik ECB-a Mario Draghi u svom jučerašnjem govoru izjavio da banka nema nameru da pooštrava monetarnu politiku u skorijoj budućnosti. Britanska funta ostvarila je manji rast u odnosu na američki dolar nakon što su juče...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.