Frka u industriji kanabisa: Kompanija naložila zabranu kupovine svojim karticama

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 20:27

"Frka" u industriji kanabisa: Kompanija naložila zabranu kupovine svojim karticama

Mastercard zabranjuje kupovinu marihuane svojim karticama.

Kompanija Mastercard naložila je finansijskim institucijama da prestanu da dozvoljavaju transakcije kupoprodaje marihuane njenim platnim karticama, što je još jedan udarac za industriju koja je već na margini američkog finansijskog sistema.

Većina banaka u SAD ne opslužuje kompanije za proizvodnju i prodaju kanabisa svojim karticama, jer je marihuana i dalje nelegalna na saveznom nivou uprkos tome što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nekoliko država legalizovalo njenu medicinsku i rekreativnu upotrebu, prenosi Reuters.

Kompanija Mastercard saopštila je da je utvrdila da je kupoprodaja kanabisa u njenim platnim sistemima nelegalna, kao i da je zbog toga naložila finansijskim institucijama koje nude usluge plaćanja trgovcima marihuanom da prekinu sa tom praksom.

Kompanija Sunburn Cannabis navela je u svom saopštenju da odluka Mastercarda predstavlja još jedan udarac za legalnu industriju kanabisa i pacijente, odnosno potrošače, koji žele da pristupe proizvodima ove industrije koja se i dalje razvija.

Predstavnici kompanija za proizvodnju i prodaju marihuane najavili su da će nastaviti da se zalažu za reformu zakona o kanabisu kroz dalji dijalog sa zvaničnicima i zainteresovanim stranama, koje podržavaju rast bezbednog, legalnog kanabisa širom SAD. Zakon o bezbednom bankarstvu je ključni zakon koji bi industriji olakšao pristup bankarskim uslugama, prenosi Biznis portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.