Francuska zaštitila baskijske beretke i espadrile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zaštitila baskijske beretke i espadrile

Baskijske beretke, obuća od kanapa i tekstila espadrile i čipka iz Kalea, proizvodi su koje je Francuska juče stavila na listu zaštićenih, sa posebnim regionalnim poreklom.

Te "oznake geografskog porekla" biće rezervisane za proizvode koji imaju poseban kvalitet, poznati su i imaju karakteristike povezane isključivo s jednim područjem.

Proizvodi s geografskom oznakom porekla, biće upadljivo označeni i zakonom zaštićeni od falsifikata, čime jača mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovog izvoza, rekla je državni sekretar za trgovinu i zanate, Karol Delga novinarima.

"Francuska je pionirska zemlja Evrope, ali su njeni proizvodi i prirodni resursi do sada imali malu zaštitu", naglasila je ona.

Do sada se oznaka porekla stavljala samo na etikete poljoprivrednih proizvoda kao što su sir iz Savoje, klementine s Korzike i morska so iz Gerande.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.