Francuska će pomoći da se obezbede sva sredstva za metro

Izvor: S media, 01.Dec.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska će pomoći da se obezbede sva sredstva za metro

Francuska će pomoći Srbiji da obezbedi preostalih 500 miliona evra neophodnih za zatvaranje finansijske konstrukcije za izgradnju metroa u Beogradu, izjavio je danas potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Ðelić.

Ðelić je nakon sastanka sa francuskim ministrom finansija Fransao Baroanom preneo da je francuski ministar pružio uveravanja da će se založiti kod međunarodnih finansijskih institucija da se taj novac obezbedi.

Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << napokon dobija metro (VIDEO)

Đilas: Ugovor o izgradnji metroa u petak (VIDEO)

Ðelić: Srbija kroz dve kapije do EU

“Dobio sam uveravanja od ministra Baroana da će nam pomoći da zatvorimo finasijsku konstrukciju i da kod mneđunarodnih finansijskih insitucija, poput Evropske banke za investicije, dobijemo preostalu svotu", rekao je Ðelić.

On je podsetio da je Francuska već obezbedila kredit od prvih 500 miliona evra neophodnih za izgrađnju metroa.

Predstavnici grada Beograda, Vlade Srbije i Vlade Francuske potpisali su 18. novembra izjavu o namerama o projektu "Beogradskog metroa", koji predstavlja početak saradnje te tri strane na realizaciji projekta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.