Formulari za pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama u Srbiji

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 22:12

Formulari za pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama u Srbiji

Formulari koje učenici treba da popune kako bi dobili novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni su srednjim školama, dok će sutra biti podeljeni učenicima.

Prijavljivanje za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počelo danas.

Ministar finansija Siniša Mali je na svom nalogu na Tiktoku objasnio kako izgleda proces prijavljivanja. Učenici treba da popune formular i upišu broj tekućeg računa, a ako nemaju svoj, onda broj računa roditelja.

Obrazac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za uplatu jednokratne novčane pomoći sadrži osnovne podatke: ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će svi srednjoškolci dobiti novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

On je dodao da je dogovoreno i da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.