Formiranje Australijsko-srpske privredne komore

Izvor: Blic, 01.Jun.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiranje Australijsko-srpske privredne komore

Formirana je Australijsko-srpska privredna komora (Australian Serbian Commerce Chamber - ASCC), a tim povodom večeras je australijskoj ambasadi u Beogradu održan svečani koktel kako bi se predstavili planovi i ciljevi novoosnovane privredne organizacije.

Kako je saopšteno iz te komore, među zvanicama su bili predstavnici Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, drugih inostranih privrednih komora, medija, investicionih fondova, poslovnih asocijacija, diplomatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kora, kao i niza australijskih kompanija u Srbiji kao i srpskih kompanija koje deluju na tržištu Australije.

Ambasadorka Australije u Srbiji Julija Fini (Julia Feeney) podržala je osnivanje komore i istakla dosadašnju uspešnu saradnju.

Direktor Predstavništva Australijsko-srpske privredne komore u Srbiji Igor Savić smatra da kroz ubrzan razvoj novih načina poslovanja i upotrebe novih tehnologija Srbija može postati konkurentan i kvalitetan partner australijskoj privredi, bez obzira na fizičku udaljenost dva tržišta.

- Ono što Srbija može da ponudi jesu kvalitetni a konkurentni kadrovi i iskustvo, dok sa druge strane Australija može doneti moderne tehnologije i relevantne procese koji bi se uspešno primenjivali kod nas - kazao je Savić.

Primarni cilj komore biće promovisanje, razvijanje i unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Australije.

Iako je trenutno spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Australije relativno niska i ograničena, potencijal za njen razvoj postoji, pa će samim tim rad komore biti fokusiran na pružanju podrške u pokretanju i implementaciji inicijativa za okupljanje i aktiviranje što većeg broja kompanija članica, kako u Srbiji tako i u Australiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenuta Australijsko-srpska privredna komora sada i u Srbiji

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2017

Večeras je u Australijskoj ambasadi u Beogradu održan svečani koktel povodom pokretanja Australijsko-srpske privredne komore (Australian Serbian Commerce Chamber - ASCC) u Srbiji sa ciljem da upozna domaću privrednu javnost i ključne sagovornike sa misijom, planovima i dosadašnjim radom komore...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.