Pokrenuta Australijsko-srpska privredna komora sada i u Srbiji

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta Australijsko-srpska privredna komora sada i u Srbiji

Večeras je u Australijskoj ambasadi u Beogradu održan svečani koktel povodom pokretanja Australijsko-srpske privredne komore (Australian Serbian Commerce Chamber - ASCC) u Srbiji sa ciljem da upozna domaću privrednu javnost i ključne sagovornike sa misijom, planovima i dosadašnjim radom komore kako u Australiji tako i u Srbiji.

Među zvanicama su bili prisutni predstavnici Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, drugih inostranih privrednih komora, medija, investicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << fondova, poslovnih asocijacija, diplomatskog kora, organizacija poput Air Serbia, Rio Tinto, BioSense, Banca Intesa i niza australijskih kompanija u Srbiji kao i srpskih kompanija koje saradjuju sa tržištem Australije između ostalih.

Prisutnima se na početku obratila ambasadorka Australije u Srbiji, njena ekselencija gospodja Julija Fini (Julia Feeney) i izrazila podršku ambasade u formiranju komore, podvukla dosadašnju uspešnu saradnju i poželela uspeh u daljem radu. Zatim su predstavljene dosadašnje aktivnosti i planovi komore a prisutnima se na kraju obratio i direktor kompanije Er Srbija (Air Serbia), Dane Kondić, koj je pre svega govorio o svojim iskustvima dolaska iz Australije na čelo srpske nacionalne avio kompanije.

Foto: ASCC

- Verujemo da kroz ubrzan razvoj novih načina poslovanja i upotrebe novih tehnologija u Srbiji možemo postati konkurentan i kvalitetan partner australijskoj privredi, bez obzira na fizičku udaljenost naših tržišta. Ono što Srbija može da ponudi jesu kvalitetni a konkurentni kadrovi i iskustvo dok sa druge strane Australija može doneti moderne tehnologije i relevantne procese koji bi se uspešno primenjivali kod nas – poručuje Igor Savić, direktor Predstavništva Australijsko-srpske privredne komore u Srbiji.

Primarni cilj komore biće promovisanje, razvijanje i unapredjenje ekonomske saradnje između Srbije i Australije. Iako je trenutno spoljnotrgovinska razmena izmedju Srbije i Australije relativno niska i ograničena, potencijal za njen razvoj postoji, pa će samim tim rad komore biti fokusiran na pružanju podrške u pokretanju i implementaciji inicijativa za okupljanje i aktiviranje što većeg broja kompanija članica, kako u Srbiji tako i u Australiji.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Osnovana Australijsko - srpska privredna komora

Izvor: Blic, 02.Jun.2017, 14:40

Sinoć je Australijskoj ambasadi u Beogradu održan svečani koktel povodom pokretanja Australijsko-srpske privredne komore u Srbiji sa ciljem da upozna domaću privrednu javnost i ključne sagovornike sa misijom, planovima i dosadašnjim radom komore kako u Australiji tako i u Srbiji...Među zvanicama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.