Fond za razvoj delio kredite po političkom uticaju

Izvor: Beta, 30.Jul.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond za razvoj delio kredite po političkom uticaju

BEOGRAD, 30. jula 2014. (Beta) - Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je u sredu da Fond za razvoj Srbije ne obezbedjuje ravnomeran regionalni razvoj, jer je najviše kredita odobreno firmama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

To stoji u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije pod naslovom "Analiza političkog uticaja na poslovanje Fonda za razvoj Srbije", koji je 15. jula ove godine dostavljen Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Republičkom javnom tužilaštvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << koje je 21. jula prosledilo izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U izveštaju se navodi da su u periodu od 2007. do 2013. godine odobreni krediti preduzetnicima vredeli oko 882 miliona dinara, a firmama Miroslava Miškovića 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 370 miliona dinara više nego svim preduzetnicima zajedno.

Kreditirane firme koji su u većinskom ili stoprocentnom vlasništvu Miroslava Miškovića su - Delta Maksi sa 100 miliona dinara, Delta Agrar 735 miliona dinara, Jugohemija 190 miliona dinara i Juhor-Eksport Jagodina 185 miliona dinara.

Osim Miškovića, preduzetnici kojima je odobren kredit iz Fonda za razvoj su i Željko Mitrović, Vojin Lazarević, Nenad Popović, Toplica Spasojević, Nebojša Čović, Zoran Drakulić, Milo Djurašković, Djordje Antelj, Goran Perčević i Predrag Ranković Peconi.

Preduzetnicima kojima je odobren kredit se u manjoj meri bave proizvodnjom, a u najvećem broju slučajeva reč je o uslužnim delatnostima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet: Fond delio kredite po političkom uticaju

Izvor: Mondo, 30.Jul.2014

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je danas da Fond za razvoj Srbije ne obezbeđuje ravnomeran regionalni razvoj, jer je najviše kredita odobreno firmama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. ..Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je danas da Fond za razvoj Srbije ne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.