Ugovor sa Fijatom 29. septembra

Izvor: B92, 19.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor sa Fijatom 29. septembra

Beograd, Kragujevac -- Ugovor o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Srbije i Fijata biće potpisan 29. septembra u Beogradu.

Takav dogovor postigli su potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i potpredsednik Fijata Alfredo Altavila. Ugovor će, kao najveća pojedinačna investicija u domaću automobilsku industriju, biti potpisan u prisustvu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fijata Serđa Markionea, predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika i potpredsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića i Mlađana Dinkića.

Najavljeno je da će tim povodom u Beograd doći i ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

Potpredsednik Fijata Altavila preneo je potpredsedniku Vlade Dinkiću planove Iveka i drugih kompanija iz grupe Fijat, vredne nekoliko stotina miliona evra, za investiranje u Srbiji.

Ugovor o saradnji sa Fijatom, osim proizvodnje automobila, obezbediće i stacioniranje u Kragujevcu velikog broja italijanskih kooperantskih preduzeća koja će proizvoditi delove za automobilsku industriju.

Osim toga, Iveko je od gradskih vlasti zatražio i dodatnih 20 hektara građevinskog zemljišta na kojem planira izgradnju pogona za proizvodnju autobusa.

"Ono što je novina je da smo razgledali prostor Kormanskog polja koji treba da bude proširen. Na njemu će biti stacionirano daleko više od prvobitno planiranih 11 kooperanata u prvoj fazi. Tu će se naći više od 25 kooperanata, a postoji mogućnost da Iveko svoju proizvodnju autobusa, koju razmatra da radi u Srbiji, stacionira upravo na prostoru Kormanskog polja", objašnjava zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

Sindikalni lideri u fabrici automobila očekuju da će sedam dana pre potpisivanja, na uvid dobiti konačnu verziju ugovora sa Fijatom.

Zoran Mihajlović, predsednik Samostalnog sindikata, očekuje da će Vlada obaviti podržavljenje fabrike kako bi bila lakše privatizovana. On kaže da ima nove informacije o tome koji će se Fijatovi modeli proizvoditi u Kragujevcu.

"Dobili smo ih u Italiji, na sastanku koji je održan u Torinu, od italijanskih i poljskih siundikata. Očekuje se izmeštanje proizvodne trake iz Poljske na kojoj se radi inovirani Fića, ali i proizvodne linije sa Sicilije na kojoj je montiran Grande punto. Iako još uvek ne znam sadržinu ugovora i onog što će se raditi u Zastavi, dobro je da dolazi nova oprema i nova tehnologija", rekao je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojinova mreža

Izvor: Kurir, 19.Sep.2008

BEOGRAD - Jedan od uslova koji će potpredsednik srpske Vlade Mlađan Dinkić postaviti tokom pregovora s Rusima o realizaciji naftno-gasnog sporazuma jeste taj da posao izgradnje gasnih elektrana u Srbiji dobije konzorcijum firmi na čijem je čelu "Rudnap grup“ Vojina Lazarevića, saznaje Kurir od...

Nastavak na Kurir...

Ugovor "FIATA" i "Zastave" 29. septembra

Izvor: RTS, 19.Sep.2008

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik FIAT-a Alfredo Altavila dogovorili su da svečano potpisavanje Ugovora o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i FIAT-a bude 29. septembra u Beogradu. ...

Nastavak na RTS...

Fiatova brzina

Izvor: RTV Pink, 19.Sep.2008

Ugovor sa FIAT-om biće potpisan 29. septembra u Beogradu. . . Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik FIAT-a Alfredo Altavila dogovorili su danas da svečano potpisavanje Ugovora o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i FIAT-a...

Nastavak na RTV Pink...

Ugovor sa FIAT-om 29. septembra u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2008

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik FIAT-a Alfredo Altavila dogovorili su danas da svečano potpisavanje Ugovora o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i FIAT-a bude 29. septembra u Beogradu...Imajući u vidu da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ugovor sa Fiatom biće potpisan 29. septembra u Beogradu

Izvor: Poslovni magazin, 19.Sep.2008

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i potpredsednik "Fiata" Alfredo Altavila postigli su dogovor o tome da ugovor o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i "Fiata" bude potpisan 29. septembra u Beogradu.U saopštenju Ministarstva ekonomije i ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.