Ferrero kupio dio američkog konkurenta Kellogg Company

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Apr.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrero kupio dio američkog konkurenta Kellogg Company

MILANO - Talijanski Ferrero, slastičarski div koji proizvodi namaz od lješnjaka Nutella, izvijestio je da je postigao dogovor o kupnji odjela keksa, voćnih grickalica i sladoleda američkog konkurenta Kellogg Company za 1,3 milijarde dolara.

Dogovor uključuje poznate brendove keksa Keebler, Famous Amos, Mother's, Murray i Little Brownie Bakers, te voćne grickalice Stretch Island, kornete i proizvode za pitu Keebler's, stoji u priopćenju, objavljenom u ponedjeljak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
U sklopu dogovora Ferrero će od Kellogga preuzeti i šest proizvodnih pogona u saveznim državama Washington, Georgiji i Kentuckyju, dvije tvornice u Illinoisu, i zakupljeni proizvodni pogon u Marylandu.

- Transakcija je izvrstan strateški potez za Ferrero koji nastavlja povećavati ukupnu zastupljenost i ponudu proizvoda na sjevernoameričkom tržištu - rekao je glavni izvršni direktor Ferrera Giovanni Ferrero.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Ferero kupio deo američkog KONKURENTA

Izvor: Blic, 03.Apr.2019, 08:20

Italijanski konditorski gigant Ferero, koji proizvodi Nutelu, postigao je dogovor o kupovini sektora keksa, voćnih grickalica i sladoleda američkog konkurenta Kelog Kompani za 1,3 milijarde dolara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.