Ferero objasnio: Nutela nije nutela

Izvor: B92, 22.Sep.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferero objasnio: Nutela nije nutela

Nutela je već decenijama omiljeni čokoladni namaz mnogih, ali čini se da ime proizvoda pogrešno izgovaramo.

Sudeći prema zvaničnoj stranici brenda, ime proizvoda treba izgovarati “nju-tel-uu” odnosno “new-tell-uh”.

Italijanski proizvođač Ferero kaže da ne želi prisiljavati na univerzalni izgovor imena svog proizvoda.

Izjavili su da kompanija u Velikoj Britaniji svoj proizvod zove nutela, kao i njihovi konzumenti, a američki izgovor je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Amerikance.

Kompanija je ipak na svojoj službenoj stranici pod FAQ (česta pitanja) napisala šta je namaz nutela: “Nutela (koja se izgovara nju-tel-u) je ukusna, jedinstvena kombinacija prženih lešnika, obranog mleka sa dodatkom kakaoa. Nutela ne sadrži veštačke boje ili konzervanse.”

Lubitelji Nntele su na Tviteru izrazili svoje iznenađenje. Mnogi su fanovi iznenađeni time da se prvi deo imena ne izgovara nut (orašasti plod), iako je namaz načinjen od lešnika.

Više nikako neće biti isto kada budete namaz nutela-njuteluu mazali na hleb, palačinke ili je jeli prstima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.