Ferero objasnio: Nutela nije nutela

Nutela je već decenijama omiljeni čokoladni namaz mnogih, ali čini se da ime proizvoda pogrešno izgovaramo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2015.

15:30

Default images
Foto: Freeimages

Sudeći prema zvaničnoj stranici brenda, ime proizvoda treba izgovarati “nju-tel-uu” odnosno “new-tell-uh”.

Italijanski proizvođač Ferero kaže da ne želi prisiljavati na univerzalni izgovor imena svog proizvoda.

Izjavili su da kompanija u Velikoj Britaniji svoj proizvod zove nutela, kao i njihovi konzumenti, a američki izgovor je samo za Amerikance.

Kompanija je ipak na svojoj službenoj stranici pod FAQ (česta pitanja) napisala šta je namaz nutela: “Nutela (koja se izgovara nju-tel-u) je ukusna, jedinstvena kombinacija prženih lešnika, obranog mleka sa dodatkom kakaoa. Nutela ne sadrži veštačke boje ili konzervanse.”

Lubitelji Nntele su na Tviteru izrazili svoje iznenađenje. Mnogi su fanovi iznenađeni time da se prvi deo imena ne izgovara nut (orašasti plod), iako je namaz načinjen od lešnika.

Više nikako neće biti isto kada budete namaz nutela-njuteluu mazali na hleb, palačinke ili je jeli prstima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

11 h

Podeli: