Fali radnika: Dragi gosti, nema ko da vas usluži

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fali radnika: "Dragi gosti, nema ko da vas usluži"

Vlada veliki problem nedostatka radne snage u ugostiteljstvu, trgovini i ostalim uslužnim delatnostima.

"Dragi naši, kako još nismo uspeli da pronađemo konobarice ili konobare privremeno ne možemo da vas uslužimo pa vas ljubazno molimo da odete do prodajnog pulta i obratite se prodavačicama."

To je sadržaj natpisa koji već duže veme dočekuje goste u jednoj popularnoj pulskoj poslastičarnici u kojoj nakon zimske pauze još uvek traje bezuspešna potraga za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << personalom neophodnim da bi se organiziovalo poslovanje i zakoračilo u novu letnu sezonu, piše Glas Istre.

No, nije u pitanju samo pomenuta poslastičarnica, jer se problem nedostatka radne snage u ugostiteljstvu, trgovini i ostalim uslužnim delatnostima, koji se nazirao još lanjske sezone, uoči špica sezone razbuktao doslovce poput šumskog požara i ozbiljno pogodio značajan deo sektora u najvećem istarskom gradu.

U Puli i okolini u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuvara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala, a problem, u najvećem broju slučajeva, više ne predstavljaju čak ni visina plate ili pregovori o uslovima rada, već to što se na tendere ili oglašena slobodna radna mesta često ne javlja niko zainteresovan za te poslove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UGROŽENA SEZONA NA JADRANU "Dragi naši, kako još nismo uspeli da pronađemo konobare, NE MOŽEMO DA VAS USLUŽIMO”

Izvor: Blic, 27.Maj.2018, 14:05

"Dragi naši, kako još nismo uspeli da pronađemo konobarice ili konobare privremeno ne možemo da vas uslužimo za stolom pa vas ljubazno molimo da odete do prodajnog pulta i obratite se prodavačicama".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.