Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrozona beleži stabilan ali slab rast u trećem tromesečju

Privredni rast u 19 zemalja evrozone ostao je stabilan ali slab u trećem tromesečju sa 0,2 odsto, prema prvoj proceni Evropske kancelarije za statistiku Eurostat, objavljenoj danas.

Privredni rast u trećem tromesečju od 0,2 odsto isti je kao i u prethodnom tromesečju i znak je stagnacije privredne aktivnosti u Evropi.

Prema statističkim podacima stopa inflacije je usporila na 0,7 odsto u oktobru u odnosu na 0,8 odsto u septembru, što je zabrinjavajuće pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dosta ispod ciljanih nešto ispod dva odsto Evropske centralne banke.

Istovremeno je stopa nezaposlenosti ostala stabilna na 7,5 odsto u septembru, kao i prethodnog meseca.

Trgovinski sukobi kao i neizvesnost oko Bregzita utiču već više meseci na privrednu aktivnost evropskih zemalja, posebno na izvozne sile kao što je Nemačka čija proizvodnja ulazi fazu recesije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.