Evropska komisija nema nameru da blokira projekat „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija nema nameru da blokira projekat „Severni tok 2“

Evropska komisija koja traži mandat za pregovore s Rusijom o specijalnim pravilima za gasovod „Severni tok 2“ nema nameru da blokira projekat, rekao je izvor u Evropskoj komisiji.

Evropska komisija je danas uputila zahtev Savetu Evrope za dobijanje mandata za pregovore s Rusijom o utvrđivanju specijalne pravne baze, na osnovu koje bi trebalo da radi budući gasovod „Severni tok 2“.

Portparol Evropske komisije Aleksandar Vinterštajn je na konferenciji za novinare rekao da se ovo telo nada da će ubrzo dobiti mandat.

„Ne menjamo stav o gasovodu. Cilj mandata nije da se blokira projekat, nego da se pronađe pravna baza u okviru koje će gasovod raditi“, rekao je izvor. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.