Evropa ne prašta korupciju:Priština pod istragom zbog ugovora za izgradnju nove termocentrale

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa ne prašta korupciju:Priština pod istragom zbog ugovora za izgradnju nove termocentrale

Sve više je onih koji smatraju da taj projekat ne treba da zaživi

Takozvano Kosovo je pod istragom u vezi sa sporazumom za izgradnju termocentrale Novo Kosovo (Kosova e Re).

Do ovoga je došlo nakon što je Sekretarijat energetske zajednice sa sedištem u Beču izneo sumnje da je došlo do dodeljivanja nezakonitih subvencija za ugovore za kupovinu energije i drugo, izveštava KTV.

Predstavnici samoproglašenog Kosova navode da nema nezakonitih radnji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ovaj ugovor je osporavan i od koalicije NVO, jer prema njihovom mišljenju, ovaj ugovor šteti slobodnom tržištu. Između ostalog iz Balkan Grin Fondacije (Balkan Green Foundation), kažu da ugovor može da ima uticaj i na druge životne sfere (oblasti).

Prema njihovom mišljenju, ovaj projekat ne treba da zaživi.

Iz pokreta Samoopredeljenje su glasali protiv sporazuma sa "Kontur Global" (Contour Global) za izgradnju termocentrale Novo Kosovo. Protiv ovog ugovora bili su i iz partije LDK.

Prema odredbama ovog sporazuma, Kosovo je u obavezi da nađe garanta za vitalizaciju ovog projekta do maja 2020.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.