Evro se kreće u blizini najvišeg nivoa u poslednjih 11 godina u odnosu na dolar

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Jan.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro se kreće u blizini najvišeg nivoa u poslednjih 11 godina u odnosu na dolar

Evro je nastavio da se kreće u blizini najnižeg nivao u poslednjih jedanaest godina u odnosu na dolar.

Zajednička valuta i dalje je pod jakim pritiskom očekivanja da će na sutrašnjem sastanku ECB usvojiti program kupovine obveznica. tokom današnjeg dana nema značajnijih ekonomskih izveštaja u zoni evra ali nas zato u SAD-u u popodneevnim časovima očekuju izveštaji iz gradjevinskog sektora. Broj odobrenih dozvola za gradnju tokom novembra pao je 5.2% na 1.035 miliona, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << što je signaliziralo slabljenje aktivnosti gradjevinskog sektora. Ipak, prema procenama analitičara sektor nekretnina održaće svoj momentum tokom 2015 godine kako se nastavlja rast broja radnih mesta a kamatne stope na stambene kredite će verovatno ostati prilagodljive. Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 0.07%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena osciluje oko srednje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.22000

Primarni otpor: 1.25800

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.15900 sa prvom metom na 1.15700 i drugom na 1.15500

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.16000 onda je moguć dalji rast na 1.16400

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena osciluje oko srednje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Silazni trend na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.