Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 19:45

Evo kako napreduje izgradnja tunela Laz

Do kraja marta očekuje se završetak prva dva asfaltna sloja u drugoj polovini tunela.

U desnoj cevi tunela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze - na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema.

Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu Laz izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača kablova, ili 82%, preneo je YouTube kanal JP Putevi Srbije, piše eKapija.

"Nosači su postavljeni u svodu tunela i u horizontalnim kablovskim kanalima, montirani su i ormari u SOS nišama, kao i razne vrste ormara za elektro-energetske i telekomunikacione instalacije", rekao je Petrović.

U levoj tunelskoj cevi tunela laz, prema njegovim rečima, trenutno se izvode radovi na preostalih 70 metara sekundarne podgrade i na izradi prvog sloja asfalta.

"Trenutno je izvedeno 1.200 metara, a do kraja marta se planira da se u drugoj polovini tunela u obe cevi završe radovi na prva dva asfaltna sloja konstrukcije, što je preduslov za montiranje fine opreme i što se očekuje do kraja marta", najavio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.