Er Srbija obučava pilote za erbasov A330

Izvor: B92, 15.Dec.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija obučava pilote za erbasov A330

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je proširila kapacitete za obuku pilota pošto je dobila saglasnost da sprovodi obuke i za avione tipa erbas A320 i A330

Er Srbija je dobila status ATO - odobrene organizacije za sprovođenje treninga i moći će da priprema svoje pilote za sticanje sertifikata koji su im neophodni da bi postali kopiloti ili kapetani u modernoj floti mlaznjaka, kao i da sprovodi dodatnu obuku za pilote (Cross Crew Qualification - CCQ), koji prelaze sa aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A320, na veći A330.

Kapetani Goran Nižić i Nenad Mitić su prvi piloti Er Srbije koji su završili ovu obuku na avionu Er Srbije A320, a uskoro će im se pridružiti kopiloti Andreja Milošević i Predrag Đurić, koji završavaju linijski trening na A320.

Do marta 2017. još tri kapetana bi trebalo da završe ovu obuku na širokotrupnom avionu A330, navodi se u saopštenju.

Kompletna obuka traje oko mesec dana i obuhvata zemaljske treninge u Beogradu, sesije na simulatoru leta koje se obavljaju u inostranstvu i linijski trening pod nadzorom na mreži Er Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Er Srbija dobila saglasnost za sprovođenje obuke na tipovima A320 i A330

Izvor: TangoSix.rs, 16.Dec.2016, 10:10

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) dobila je saglasnost da sprovodi pilotske obuke za avione A320 i A330 čime je proširila svoje kapacitete za treninge..– Sa dobijenim statusom Odobrene organizacije za sprovođenje treninga (Approved Training Organisation – ATO), Er Srbija moći će da priprema...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.