Er Srbija naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 10:24

Er Srbija naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu VIDEO

Er Srbija će naredne četiri godine leteti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu.

Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u naredne četiri godine obavljati avio-prevoz na ukupno 10 linija u javnom interesu sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i "Morava" u Kraljevu je završen, a izabrani ponuđač je "Er Srbija", izjavio je ministar, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u jutarnjem programu na televiziji Prva. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je naveo da će sa "Er Srbijom" biti zaključen okvirni sporazumi na period od četiri godine u okviru koga će se potpisivati pojedinačni ugovori i dodao da je, u skladu sa ugovorom, avio-prevozilac u obavezi da otpočne letove od 1. januara sledeće godine.

"Potpisivanjem okvirnog sporazuma i ugovora građani će moći da blagovremeno kupe karte za planirana putovanja", istakao je Vesić.

Kako je naveo, u cilju održavanja kontinuiteta saobraćajne povezanosti, koja je od velikog značaja za privredni i društveni razvoj južne, istočne Srbije, Šumadije i zapadne Srbije, predmet javne nabavke su linije koje su prethodnom odlukom proglašene za linije u javnom interesu.

"Za razliku od prethodnih godina kada su ugovori sklapani na period od dve godine sada će se potpisati okvirni sporazumi na period od četri godine", rekao je Vesić.

Naveo je da su sa aerodroma "Morava" u Kraljevu planirane linije ka Istanbulu, Solunu i Tivtu, a sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Kelnu, Istanbulu, Beogradu, Atini i Tivtu.

Vesić je rekao da će se u narednom periodu razmotriti pitanje uvođenja komercijalnih linija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu u cilju što bolje povezanosti građana i privrednog razvoja regiona i dodao da vrednost okvirnih sporazuma za četiri godine iznosi četiri milijarde dinara odnosno, milijarda po godini.

Opširnije u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.