Emirejts erlajnz ostvario ogroman skok neto profita

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Emirejts erlajnz" ostvario ogroman skok neto profita

Čist profit "Emirejts erlajnza", avioprevoznika iz Dubaija, dostigao je 968 miliona dolara minule poslovne godine, ogromnih 416 procenata više nego godinu ranije, zahvaljujući globalnom oporavku avionskog transporta.

"Bila je to izuzetna godina u kojoj je nastavljeno poslovanje sa profitom, posle pada u periodu do sada najgore recesije", kazao je izvršni direktor "Emirejtsa", šeik Ahmed bin Saed al-Maktum.

Profit "Emirejsta" u poslovnoj godini koja je završena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 31. marta 2010. bio je čak 416 procenata veći u odnosu na 187 miliona dolara zaradjenih u prethodnih 12 meseci.

Neto profit matične firme "Emirejts grup" dostigao je 1,1 milijardu dolara, 248 procenata više nego godinu ranije, kada je čista zarada iznela 325 miliona dolara, na ukupan umereno povećan promet sa 12,3 miliajrde dolara na 12,4 milijarde.

Uprava kompanije je saopštila da je lane prevezla 27,5 miliona puntika, 20 odsto više nego u prethodnoj godini.

"To povećanje broja putnika ne može se pripisati jedino našoj poziciji u centru novog 'puta svile' izmedju Istoka i Zapada nego i našoj spremnosti da povećamo mrežu i standarde usluga", navedeno je u saopštenju šeika Ahmeda.

Šeih Ahmed je kazao da nabavka svežeg novca kompaniji nije problem i da banke "čekaju u redu" spremne da finansiraju kupovinu osam novih aviona koji bi trebalo da budu isporučeni ove godine.

On je insistirao na tome da vlada u Dubaiju finansijski ne pomaže "Emirejts" i da kompanija nije zaštićena nikakvim protekcionističkim merama od konkurencije inostranih kompanija na domaćem tržištu.

Kompanija, koja leti ka 102 odredišta u 62 zemlje, ima jednu od najbržih stopa rasta u svetu. "Emirejts" ima flotu od 142 aviona i čvrste porudžbine za još 146 novih letelica i najveći je pojedinačni kupac "Erbasovog" džinovskog aviona A380, s osam letelica trenutno u saobraćaju i još 50 poručenih.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.