Emirati imaju najbolje puteve na svetu, Singapur drugi na listi, a iznenadićete se kada vidite na kom je mestu Srbija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emirati imaju najbolje puteve na svetu, Singapur drugi na listi, a iznenadićete se kada vidite na kom je mestu Srbija!

Putevi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proglašeni su za najbolje na svetu, u izveštaju koji je objavio Svetski ekonomski forum.

Ujedinjeni Arapski Emirati uspeli su da od skoro nepostojeće infrastrukture, primenom najsavremenijih tehnologija i građevinskih materijala, postanu lider planete, po kvalitetu puteva.

Emirati su 2014. godine započeli petogodišnji program ulaganja od gotovo 100 milijardi dolara u putnu infrastrukturu i zdravstvo, što je dalo rezultate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Mreža puteva samo u glavnom gradu Abu Dabiju se za nešto više od 10 godina udvostručila, tako da je dostigla ukupnu dužinu od 25.000 kilometara.

Pored toga, Emirati su razvili jedinstveni materijal za izgradnju puteva koji su nazvali strukturirani asfalt. Ta mešavina bitumena i agregata je u stanju da izdrži ekstremne temperature tog podneblja.

Nagib i pregib puteva posebno su dizajnirani tako da se pesak na njima ne zadržava, što sprečava habanje i troškove raščišćavanja svodi na nulu.

Komunalnoj infastrukturi, cevima i kablovima koji se nalaze ispod auto-puteva, radnici mogu pristupiti namenski izgrađenim tunelima. To znači da nema potrebe da se putevi raskopavaju i da se saobraćaj ometa, ukoliko je potrebno nešto sanirati ili zameniti delove komunalne mreže.

Inače, na drugom mestu po kvalitetu puteva u svetu je Singapur, a na trećem Švajcarska. Među prvih 10 zemalja se nalaze i Hongkong, Holandija, Japan, Francuska, Portugal, Austrija i SAD.

Na listi od 137 zemalja Srbija je stota, a Mauritanija je na poslednjem mestu.

BONUS VIDEO: Snimak koji je razbesneo milione: Zaronio je u dubine mora, a onda je video prizor od kojeg se SLEDIO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.