Eksperti iz Evrope u Novom Sadu o privredi, turizmu,ruralnom razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti iz Evrope u Novom Sadu o privredi, turizmu,ruralnom razvoju

Međunarodna konferencija o privrednom razvoju i konkurentnosti evropskih zemalja okupila je u Novom Sadu okupila je veliki broj stručnjaka iz 12 zemalja regiona, Evrope i sveta, koji se bave nekim od najvažnijih i najaktuelnijih tema ključnih za politička, ekonomska i privredna pitanja Evrope i sveta u 21. veku.

"Odnosi sa Evropskom unijom, inicijativa Kine 'pojas i put', ruralni turizam i razvoj, privredni rast i konkurentnost, ekonomska politika i finansije, obrazovanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzetništvo, samo su neke od tema konferencije koja je okupila predstavnike naučne i stručne javnosti evropskih zemalja kako bi prikazali svoja naučnoistraživačka dostignuća, upoznali se sa dostignućima drugih autora, te zajednički kreirali predloge mera i preporuka za unapređenje privrednog razvoja i konkurentnosti evropskih zemalja", kazala je Jelena Damnjanović, direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija, u čijim se prostorijama konferencija održava.

Kako je navela, poseban naglasak na ovom skupu je na privrednom razvoju i konkurentnosti Srbije u kontekstu razvoja odnosa sa Evropskom unijom i njenog položaja na "Novom putu svile".

Konferencija se održava u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine u kojoj posebno ističu značaj teme ruralnog turizma.

"Ruralni turizam u Srbiji grabi krupnim koracima, a u Vojvodini smo sa salašima i sa etno kućama prešli na jedan novi stepen turističke ponude. Treba reći i to da je za prvih pet meseci broj turista u Vojvodini veći u odnosu na prošlu godinu 11 odsto, od toga je stranih turista 17,6 odsto všee", navela je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Konferenciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Fond AP Vojvodine "Evropski poslovi" i Institut za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda.

Za sve goste iz inostranstva organizovano je i turističko razgledanje i upoznavanje Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.