Ekson-Mobil ukida hiljade radnih mesta jer potražnja za naftom opada

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2020, 20:18

Ekson-Mobil ukida hiljade radnih mesta jer potražnja za naftom opada

Američka multinacionalna kompanija za naftu i gas "Ekson-Mobil" je najavila ukidanje 1.900 radnih mesta u SAD jer pandemija i dalje smanjuje potražnju za gorivom.

Ta kompanija koja je na kraju 2019. imala 75.000 zaposlenih širom sveta, nedavno je najavila da će ukinuti 1.600 radnih mesta u Evropi i počela je program dobrovoljnog odlaska zaposlenih u Australiji, a razmatra smanjenje broja radnih mesta i u Kanadi.

Naftni gigant iz Irvinga u Teksasu rekao je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smanjenje broja zaposlenih u SAD biti "dobrovoljno i nedobrovoljno", uglavnom u upravi u Hjustonu.

Naftna industrija bori se cele ove godine za opstanak jer su cene goriva pale znatno ispod onoga što proizvođačima nadoknađuje troškove.

Kako je pandemija zahvatala američku ekonomiju i potražnja za gorivom naglo opadala, "Ekson-Mobil" je već u martu najavio da će smanjiti rashode za 30 odsto.

Na sastanku sa zaposlenima prošle nedelje izvršni direktor Daren Vous je rekao da kompanija premašuje smanjenje rashoda koje je najavila u martu, odlažući više od 10 milijardi dolara kapitalnih ulaganja i smanjujući operativne troškove za još 15 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.