Ekonomisti: Vlast u Srbiji kupuje glasove mladih za 100 evra

Izvor: Beta, 08.Feb.2022, 14:52

Ekonomisti: Vlast u Srbiji kupuje glasove mladih za 100 evra

Vlast u Srbiji kupuje glasove za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore 3. aprila, podelom po 100 evra iz budžeta gradjanima starosti od 16 do 30 godina, što je klasična korupcija i populistička mera, rekli su danas ekonomisti.Profesor FEFA fakulteta u Beogradu Goran Radosavljević rekao je za Betu da će to biti najskuplje plaćeni glasovi u istoriji demokratije i da je to nastavak "bacanja novca iz helikoptera i davanje '2.000 dinara za gospodju' po principu Dragana Markovića Palme, mimo zakona i budžeta"."Prvih 100 evra mladima je podeljeno pre izbora, a sada je obećano još 100 evra, čime se želelo reći da se 'donator' ne šali. To će biti najskuplja kupovina glasova u istoriji demokratije, za razliku kada se oni plaćaju uljem ili šećerom. Istovremeno to je i klasična korupcija", rekao je Radosavljević.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će mladi od 16 do 30 godina dobiti još 100 evra državne pomoći krajem maja ili početkom juna, čime država, kako je rekao, "pokazuje da u vreme pandemije korona virusa može da podstakne dodatnu potrošnju i investicije, a time ekonomski rast podigne na viši nivo".Radosavljević je ocenio da je "obećanje nekompetentne i nenadležne osobe za budžet Srbije da mladim glasačima iz državne ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekonomisti: Mladima obećano još 100 evra - najskuplja kupovina glasova u istoriji demokratije

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2022

Vlast u Srbiji kupuje glasove za predstojeće izbore, podelom po 100 evra iz budžeta građanima starosti od 16 do 30 godina, što je klasična korupcija i populistička mera, rekli su ekonomisti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.