EVO koja poznata fabrika čokolade dolazi u Novi Sad!

Izvor: Mondo, 18.Apr.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO koja poznata fabrika čokolade dolazi u Novi Sad!

Objavljeno je koji poznati svetski proizvođač čokolade gradi fabriku u Srbiji...

Švajcarski gigant Beri Kalebo u Novom Sadu gradi svoju prvu fabriku čokolade u jugoistočnoj Evropi!

Naime, danas je saopšteno da je Beri Kalebo grupa (Barry Callebaut) vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropi.

Ovo najmodernije postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu i planirano je da ima početni proizvodni kapacitet više od 50.000 tona godišnje.

"Predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka). Očekuje se da fabrika počne rad 2021. godine", saopšteno je posle potpisivanja memoranduma.

Pre potpisivanja dokumenta, delegaciju kompanije Beri Kalebo ugostio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Antoan Desent Afrik (Antoine de Saint-Affrique), generalni direktor kompanije je izjavio da je Beri Kalebo u protekih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi.

"Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, sa prestižnim univerzitetom, što nam omogućava pristup resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naših planova. Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom 'pametnog upravljanja rastom', bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja. Fabrika će predstavljati regionalni centar iz kog će Beri Kalebo snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope koja beleže veliki rast.”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije.

"Beri Kalebo će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe”.

Otvaranje ove fabrike Vučić je nedavno najavio na mitingu u Novom Sadu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedna od vodećih fabrika čokolade stiže u Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2019

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi...Ovo najmodernije postrojenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić ugostio predstavnike Beri Kalebo grupe, poznata fabrika čokolade stiže u Novi Sad

Izvor: Blic, 18.Apr.2019

Beri Kalebo (Beri Kalebo) grupa, vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Nastavak na Blic...

Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

Izvor: RTS, 18.Apr.2019

"Beri Kalebo" grupa vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te švajcarske kompanije. ...

Nastavak na RTS...

Švajcarski gigant gradi fabriku čokolade u Novom Sadu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2019

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je danas sa rukovodstvom kompanije "Bari Kalebo", vodećim svjetskim proizvođačem proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, memorandum o razumijevanju za investiciju od 50 miliona evra, koja će otvoriti 100 radnih mjesta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Masimo Garvalja: Slatko ulaganje od 50 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2019, 11:26

Regionalni direktor "Beri Kalebuta": U Novom Sadu naša 61. fabrika. Donećemo regionu nov doživljaj čokolade SA proizvodnjom od preko dva miliona tona čokolade, mi smo vodeći proizvođač proizvoda od kakaa i čokolade na svetu. Svaki četvrti čokoladni proizvod na svetu je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.