EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 31.Jul.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

IMF je upozorio u svom izveštaju da će posledice dužničke krize u evro zoni biti skupe i da će trajati dugo. Neravnoteža u okviru evro zone izaziva globalnu finansijsku nestabilnost koja se pogoršava . Gledano kao celina ekonomski rezultati evro zona izgledaju prilično izbalansirano sa samo blago lošijim rezultatima od prognoziranih. Ipak ovakva slika maskira i nastaviće da maskira velika odstupanja u regionu. Nemačka trenutno ima drugi najveći suficit na svetu dok su Španija i Italija u velikom deficitu. Značajne razlike postoje i u privrednim rezultatima kao i u finansijskom sektoru i tržištu obveznica. Da bi evro zona mogla da računa na dug i održiv rast morala bi u mnogo većoj meri da bude izbalansirana. Maloprodaja u Španiji pala je 5.2 pc na godišnjem nivou tokom jula dok je u Nemačkoj pala samo 0.1 pc. Koaliciona vlada Grčke uspela je na jučerašnjem sastanku da izbegne nezgodnu temu smanjenja budžetskih troškova i da razgovara o merama u okviru dugoročne strategije. Ipak vlada još uvek mora da finalizira razgovore o 11.5 milijardi evra smanjenja troškova koji su ranije dogovoreni kako bi mogla da dobije sledeću tranšu pomoći. Nezaposlenost u evro zoni porasla je na 11.2 pc tokom juna što je do sada rekordno visoka vrednost. Ovo je 14 uzastopni mesec u kome nezaposlenost raste. Inflacija tokom juna je ostala na stabilnih 2.4 pc.
Na jednočasovnom grafikonu MACD izlazi iz faze prekomerne prodaje dok RSI oscilira u rastućem trendu. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć dalji rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.22581 1.22944 1.23160

Nastavak na FXLider.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.