Izvor: FXLider.com, 31.Jul.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnja analiza za 31.7.2012

Evro je pao po prvi put u poslednja četiri dana u odnosu na dolar kao posledica spekulacija da će ECB proširiti svoj program finansijske stimulacije kako bi smanjila priraštaj na državne obveznice.U Španiji preliminarni GDP u drugom kvartalu pao je 0.4 pc što je nešto gori rezultat od pada u prvom kvartalu koji je iznosio 0.3 pc. Koaliciona vlada u Grčkoj sinoć se sastala kako bi ponovo pokušala da se dogovori oko paketa smanjenja troškova od 11.5 milijardi evra čime bi se stekli uslovi za dobijanje sledeće tranše pomoći.Sterling je imao najveći nedeljni pad nakon što je objavljen podatak da je broj odobrenih stambenih kredita u UK pao više nego što su ekonomisti prognozirali što je potvrdilo da se recesija sve više produbljuje. US akcije su pale zbog zabrinutosti da rast koji je S&P 500 ostvario u poslednjih par dana nije podržan ekonomskom situacijom. Cene zlata i sirove nafte kreću se u uskom opsegu u išekivanju sastanka FOMC-a.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 31.Jul.2012

IMF je upozorio u svom izveštaju da će posledice dužničke krize u evro zoni biti skupe i da će trajati dugo. Neravnoteža u okviru evro zone izaziva globalnu finansijsku nestabilnost koja se pogoršava . Gledano kao celina ekonomski rezultati evro zona izgledaju prilično izbalansirano sa samo...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.