EBRD: Zeleni inovacioni vaučeri “pustili korenje” u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD: Zeleni inovacioni vaučeri “pustili korenje” u Srbiji

Program zelenih inovacionih vaučera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) obeležio je danas u Beogradu svoju prvu godišnjicu postojanja, na svečanosti u okviru koje je nagrađeno novih osam domaćih preduzeća sa ukupno 135.000 evra za zelene investicije

Ovaj program podržava mala i srednja preduzeća u Srbiji, a pokrenut je u cilju povećanja njihovog inovacionog kapaciteta u oblasti zelenih tehnologija i resursne efikasnosti.

Program je u prvoj godini postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podržao 29 projekata, čiji vaučeri su ukupno vredni 435.000 evra, saopšteno je iz EBRD-a.

Nagrađeno je osam projekata koji dolaze iz raznih oblasti - od precizne poljoprivrede, preko energetske i resursne efikasnosti, do upravljanja otpadom, obnovljivih izvora energije i ekoloških proizvoda.

EBRD je pokrenuo novu fazu programa, koji će podržati projekte sa većim potencijalom za povećanje resursne efikasnosti, i povećao je vrednost vaučera koje dodeljuje na 50.000 evra.

Prijave za mega vaučere otvorene su od 29. novembra 2018. Zainteresovana preduzeća u saradnji sa istraživačko-razvojnim organizacijama se mogu prijaviti na internet stranici http://inovacionivauceri.ebrd.rs/ .

Današnjoj svečanosti su prisustvovali Viktor Nedović, državni sekretar u Ministarstvu za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Filip Abramović, pomoćnik ministra zaštite životne sredine zadužen za upravljanje otpadom, Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede zadužena za preduzetništvo i Žužana Hargitai, direktorka EBRD-a za zapadni Balkan.

Program zelenih inovacionih vaučera pokrenut je pre godinu dana u Srbiji u cilju promocije zelenih tehnologija i resursne efikasnosti kao ključnih elemenata za tranziciju prema zelenoj privredi.

Program implementira EBRD, finansira Austrijski DRIVE program i podržava Centralno-evropska inicijativa (CEI).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EBRD podelila zelene vaučere preduzećima u Srbiji

Izvor: Blic, 29.Nov.2018

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dodelili su danas u Beogradu zelene inovacione vaučere preduzećima kao podsticaj projektima za inovativna rešenja u oblasti zelenih tehnologija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.