Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E, to je paor: Kupio kombajn od pola miliona evra!

Na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodat je najskuplji eksponat - kombajn za šećernu repu "evro tigar" nemačke firme "Ropa" vredan 540.000 evra.

Mašina ima "mercedes-bencov" motor od 604 "konja", najmoderniju pogonsku tehniku, a sve komande potpuno su kompjuterizovane.

"Evro tigar" izložen je na štandu novosadske kompanije "Profiagrar", koja se bavi prodajom poljoprivredne mehanizacije. Stručnjaci te firme objašnjavaju da se uz "evro tigra" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prinos šećerne repe uvećava i do dve tone, odnosno 80 evra po hektaru.

Kombajn ima specijalne oštre noževe koji list praktično "obriju" sa korena repe. Na taj način slatki koren se vadi sa očuvanom glavom bez lista što višestruko uvećava dobit.

Do pojave "evro tigra" za najskuplji eksponat važio je kombajn nemačke firme "Holmer", takođe, za šećernu repu koji se nudi po ceni od 404.000 evra.

U Novom Sadu juče je otvoren 79. međunarodni poljoprivredni sajam najveća manifestacija te vrste u jugoistočnoj Evropi. Sajam se održava na svom raspoloživom zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i Master centru Novosadskog sajma, a traje do 18. maja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.