E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje"

Već sledeće godine će preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu.

Takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Sledeće godine ćemo sa Biosensom napraviti nešto da možemo svaku njivu da vidimo, da li je neko palio ili nije. Ako je palio, onda možemo taj alat da koristimo u upravnom postupku i da tog čoveka i kaznimo, tako što će ući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pasivan status po pitanju podsticaja države", rekao je Nedimović na konferenciji "Lideri transformacije društva" u Beogradu.

Istakao je da mu se čini da kada dolazi u Sremsku Mitrovicu kao da je "zavladao Neron" (rimski imperator koji je navodno zapalio Rim): "Sve živo popališe, ne možeš da priđeš".

"E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje, jer ne možeš da ocekuješ od mene, ako sve oko sebe kršiš i lomiš, da te još nagradim podsticajima", poručio je ministar.

Kaže da se paljenjem uništava poljoprivredno zemljište koje je vredan resurs, i podsetio da je do sada puno ljudi poginulo zbog paljenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nedimović: Ko pali strnjiku neće dobijati podsticaje

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2018, 09:07

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će sledeće godine u saradnji sa institutom Biosens preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države..."Sledeće godine ćemo sa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.