Durst pokrenuo radove u Bloku 37, tražićemo rešenje FOTO

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 12:12

"Durst pokrenuo radove u Bloku 37, tražićemo rešenje" FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da je austrijska kompanija Durst jutros pokrenula radove u Bloku 37 na Novom Beogradu i najavio da će sutra biti održan sastanak sa investitorom i delegacijom građana kako bi pokušali da nađu rešenje u interesu svih.

Sastanak bi trebalo da bude održan u 11.30 sati.

Vesić je na Fejsbuk profilu naveo da mu je žao što je austrijska kompanija Durst jutros pokrenula radove u Bloku 37 na Novom Beogradu i da se zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oseća poraženo.

"Verovao sam da će prihvatiti neke od predloga koje sam im dao, kada su na moju molbu privremeno obustavili radove, jer smo imali više sastanaka. Verujem da je bilo moguće doći do kompromisa koji bi bio u interesu i kompanije Durst, i Grada Beograda i građana", napisao je Vesić.

Vesić smatra da zgradi takve spratnosti i gabarita nije mesto na placu na kome se gradi.

"Da je to normalno ne bi Grad promenio 2016. godine urbanistički plan i smanjio spratnost za tu lokaciju", naveo je i dodao da investitor nažalost, koristeći plan iz 2009. godine, ima sve dozvole da gradi.

Nakon protesta građana iz Bloka 37 zbog najave gradnje višespratne poslovne zgrade u tom delu Novog Beograda, Vesić je zamolio investitora, kompaniju Durst, da obustavi radove i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Nakon toga, kompanija Durst je saopštila da dok situacija ne bude rešena obustavlja radove na toj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić o nastavku radova u Bloku 37: "Verovao sam da će prihvatiti neke od predloga, sutra novi sastanak, nadam se rešenju"

Izvor: Blic, 21.Jun.2021

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se danas povodom radova koji su zakazani u Bloku 37 na Novom Beogradu, koje izvodi austrijske kompanije Durst, a nakon njegove izjave da nikakvih radova neće biti i usled protesta građana, piše u objavi na njegovoj fejsbuk stranici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.