Država ulaže 31 milion evra u prevodnicu na Đerdapu 2

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država ulaže 31 milion evra u prevodnicu na "Đerdapu 2"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE "Đerdap 2", vredan 31 milion evra.
Zorana Mihajlović je prilikom potpisivanja protokola istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 350 miliona evra.

"Prošle godine potpisali smo protokol za rekonstrukciju brodske prevodnice 'Đerdap 1', ove godine za prevodnicu na 'Đerdapu 2', i ukupno ulažemo 60 miliona evra za obe. To je važno za ovaj kraj, za elektranu i dalja ulaganja u infrastrukturu, jer nema ničeg važnijeg od infrastrukture, to utiče na razvoj naše privrede i rast BDP-a", rekla je ministarka, prenosi resorno ministarstvo.
Istakla jeda će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo deset miliona evra.
Grčić je dodao da današnji sporazum govori mnogo: da država brine o energetici i infrastrukturnim predusovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.
Ranije danas, Mihajlovićeva je obišla novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Kladovo, kao i radove na rehabilitaciji državnog puta Kladovo – Brza Palanka.
"Zahvaljujući Vladi Srbije, mi danas imamo stabilan budžet i mogućnost da ulažemo u puteve. Završili smo 120 kilometara puteva u Borskom okrugu, sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija u "Đerdap 2" ulaže 31 milion evra

Izvor: B92, 19.Feb.2020

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE "Đerdap 2" ...Protokol je potpisala sa sa direktorom Elektorprivrede Srbije Miloradom Grčićem, a vrednost projekta je 31 milion evra...Prilikom obilaska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.