Država pokrenula značajan projekat: Nakon 88 godina gradi se novi most na Velikoj Moravi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država pokrenula značajan projekat: Nakon 88 godina gradi se novi most na Velikoj Moravi!

Izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi u Ćupriji početi 2020. godine

Posle 88 godina, Ćuprija gradi novi most na Velikoj Moravi umesto sadašnjeg gvozdenog, koji je godinama "usko grlo" na državnom putu Jagodina - Ćuprija - Paraćin, saobraćajnici na Koridoru 10.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je poziv za ponude za idejni projekat sa studijom opravdanosti izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica.

Rok za podnošenje ponuda je  22. februara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić večeras je izjavio da je lokalna samouporava prethodnih godina intenzivno radila da na tome da se krene u izradu ovog projekta, a da je on sada i zvanično u budžetu "Puteva Srbije".

- Opština je završila Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, što je bio jedan od uslova da se počne sa izradom projektno- tehničke dokumentacije za novi most - rekao je Erić novinarima.

Uveren je, dodao je, da će izgradnja novog mosta na Velikoj Moravi u Ćupriji početi 2020. godine i da će imati nemerljiv uticaj na razvoj grada i opštine.

Erić je ranije izjavio da sadašnji, gvozdeni most, neće biti srušen, već će ostati kao turistička atrakcija i šetalište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.