Država dala novac za dugove zdravstvenih ustanova

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Država dala novac za dugove zdravstvenih ustanova"

Leskovac -- Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dat je novac ustanovama koje su imale dugove prema dobavljačima, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Dodao je da se problem dodatnih dugova koji su se pojavili u tim zdravstvenim ustanovama, a koje opštine i gradovi ne mogu same da isplate, rešava u dogovoru sa Ministarstvom finansija.

Lončar je, odgovarajući na pitanje novinara u Leskovcu šta se dešava sa dugovima leskovačkih zdravstvenih ustanova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i apotekama, kazao da postoje apoteke koje rade u plusu, ali i one koje posluju u minusu.

Podsetio je da je grad odgovaran za apoteke, da je gradska uprava postavljala direktora i upravne odbore, te da je stav za rešenje onih apoteka koje su u minusu da nadju strateškog partnera.

Istakao je da bi apoteke trebalo da naprave i reprogram tih dugova dodajući da nema razloga da budu ugašene, već da pronađu partnera, neki ozbiljan lanac i da rade na korist građana i njihovog zdravlja.

Što se tiče domova zdravlja, Lončar je kazao da će se od 1. januara krenuti u preuzimanje tih zdravstvenih ustanova pod nadležnost Republike, te da će se o njihovim dugovima tek razgovarati i videti od kada su dugovi, kao i da će se to pitanje rešavati sa Ministarstvom finansija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lončar:Država dala novac za dugove zdravstvenih ustanova

Izvor: Blic, 21.Avg.2019

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dat je novac zdravstvenim ustanovama koje su imale dugove prema dobavljačima, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.