Država daje 300 miliona dinara za 19 projekata u industrijskim zonama

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država daje 300 miliona dinara za 19 projekata u industrijskim zonama

Ministarstvo privrede je za ovu godinu izdvojilo oko 300 miliona dinara za realizaciju 19 projekata u industrijskim zonama lokalnih samouprava.

To je izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Opremanjem industrijskih zona svaka lokalna samouprava unapređuje svoju konkurentnost i atraktivnost i zato su ovi projekti važni, naveo je.

"Ministarstvo privrede im je, kroz ove projekte, dalo mogućnost da opreme industrijske zone uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sufinansiranje ministarstva“", rekao je Stevanović dodajući da je to jedan od načina da se svaka lokalna samouprava bori za nove investicije koje će otvoriti radna mesta i doprineti ukupnom privrednom rastu zemlje.

"Gotovo sve lokalne samouprave imale su šansu da budu podržane kroz sufinansiranje za razvoj infrastrukture u poslovnim zonama", rekao je Stevanović.

Od ove godine je u okviru programa omogućeno je i finansiranje projekata u turističkim i banjskim područjima, a već od naredne godine planirano je uvećanje budzeta u te svrhe.

Tim programom država pokušava da napravi disperziju investicija kako bi se ravnomerno pokrila cela teritorija Srbije i dodao da će država, osluškujući zahteve i planove investitora, izlaziti u susret.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.