Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Budžet mogao biti još restriktivniji

BEOGRAD - Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je večeras da je budžet za sledeću godinu mogao biti restriktivniji, ali da je deficit fiskalne politike "najbolji lek" za ekonomsku krizu.

"Ako je ikada bio potreban deficit fiskalne politike to je sadašnje vreme", kazala je Dragutinović za Radio-televiziju Srbije i dodala da je budžet za 2009. godinu podrazumeva najrestriktivniji i najmanji deficit od 2006. godine.

Prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budžet ima rezerve da odgovori na efekte ekonomske krize.

"Mogao je da bude restriktivniji, ali on je predvideo subvencije, kreditiranje privrede, davanje kredita preko Fonda za razvoj, daće garancije Centralnoj banci koji će odobravati kredite za likvidnost po povoljnijim uslovima bankama, ali samo za kreditiranje privrede", rekla je ministarka finansija.

Na pitanje da li će biti povećane takse za registraciju vozila, ona je kazala da je privremeno odustala od te mere, ali ne zato što je ta mera loša već zato što želi da napravi dobar zakon o taksama.

"Neće biti povećanja tri puta, već samo za stopu infalcije", navela je Dragutinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fiskalni deficit najbolje rešenje za krizu

Izvor: RTS, 09.Dec.2008

Najbolji lek za prevladavanje ekonomske krize je fiskalni deficit, rekla je ministarka finansija Dijana Dragutinović za RTS. U Srbiji u 2009. usporen privredni rast, ali ne i recesija...Ministarka finansija Dijana Dragutinović, gostujući u Dnevniku 2 RTS-a, rekla je da budžet nije dovoljno restriktivan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.