Dragutinović: Bez povećanja rashoda

Izvor: B92, Tanjug, 10.Dec.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Bez povećanja rashoda

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da u predlogu budžeta za narednu godinu neće moći da se planira više sredstava za izdatke od predviđene sume.

"Teško da mogu da prihvatim veću sumu izdataka od ove. Ovo je maksimalna suma izdataka, koja je dogovorena sa MMF-om i koja obezbeđuje prilagođavanje, znači manje učešće javne potrošnje u društvenom proizvodu", naglasila je Dragutinovićeva.

Ona je dodala, međutim, da su moguće preraspodele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tih sredstava, posebno u sferi socijalnih izdavanja, navodeći da će učiniti sve da to i uradi.

Ministarka je navela da su na konsultacijama pojedini predstavnici poslaničkih grupa dan uoči početka rasprave o budžetu za narednu godinu kritikovali predloženi budžet za 2010. godinu, ali su i prihvatili da je tim zakonskim predlogom mnogo više izdvojeno za Koridor 10 i kapitalne investicije, i istovremeno izrazili zadovoljstvo većim izdvajanjima za poljoprivredu.

Prema njenim rečima, predstavnici pojedinih poslaničkih grupa su sa zadovoljstvom prihvatili veličinu stimulansa, jer je u predloženom budžetu predviđeno gotovo tri odsto bruto društvenog proizvoda za različite fiskalne stimulanse, zbog čega će deficit biti relativno visok, ali ipak niži od većine evropskih zemalja.

Skupština Srbije će od sutra razmatrati Predlog zakona o budžetu za 2010. godinu kojim su za narednu godinu predviđeni prihodi u iznosu od 656 milijardi dinara, rashodi 763 milijardi dinara, a deficit 107 milijardi dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.