Izvor: Blic, 10.Dec.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović ne prihvata da se povećaju rashodi budžeta

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je danas da u predlogu budžeta za narednu godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, neće moći da se planira više sredstava za izdatke od predviđene sume, koja je predviđena u tom zakonskom predlogu.



"Teško da mogu da prihvatim veću sumu izdataka od ove. Ovo je aksimalna suma izdataka, koja je dogovorena sa MMF-om i koja obezbeđuje prilagođavanje, znači manje učešće javne potrošnje u društvenom proizvodu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naglasila je Dragutinovićeva u izjavi novinarima u republičkom parlamentu, posle konsultacija sa predstavnicima paralmentarnih grupacija dan uoči početka rasprave o budžetu za narednu godinu.

Dragutinović je dodala, međutim, da su moguće preraspodele tih sredstava, posebno u sferi socijalnih izdavanja, navodeći da će učiniti sve da to i uradi.

Ministarka je navela da su na konsultacijama pojedini predstavnici poslaničkih grupa kritikovali predloženi budžet za 2010. godinu, ali su i prihvatili da je tim zakonskim predlogom mnogo više izdvojeno za Koridor 10 i kapitalne investicije, i istovremeno izrazili zadovoljstvo većim izdvajanjima za poljoprivredu.

Prema njenim rečima, predstavnici pojedinih poslaničkih grupa su sa zadovoljstvom prihvatili veličinu stimulansa, jer je u predloženom budžetu predviđeno gotovo tri odsto bruto društvenog proizvoda za različite fiskalne stimulanse, zbog čega će deficit biti relativno visok , ali ipak niži od većine evropskih zemalja.

U Skupštini Srbije za sutra u 16 časova zakazana je nova sednica parlamenta, na kojoj će poslanici razmatrati Predlog zakona o budžetu za 2010. godinu, pet pratećih zakona i četiri predloga zakona o potvrđivanju raznih međunarodnih ugovora.

Predlogom budžeta za narednu godinu predviđeni su prihodi u iznosu od 656 milijardi dinara, rashodi 763 milijardi dinara, a deficit 107 milijardi dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragutinović: Bez povećanja rashoda

Izvor: B92, 10.Dec.2009

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da u predlogu budžeta za narednu godinu neće moći da se planira više sredstava za izdatke od predviđene sume..."Teško da mogu da prihvatim veću sumu izdataka od ove. Ovo je maksimalna suma izdataka, koja je dogovorena sa MMF-om i koja obezbeđuje...

Nastavak na B92...

"Nema dodatnih izdataka"

Izvor: B92, 10.Dec.2009

Beograd -- Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da u predlogu budžeta za narednu godinu neće moći da se planira više sredstava za izdatke od predviđene sume..."Teško da mogu da prihvatim veću sumu izdataka od ove. Ovo je maksimalna suma izdataka, koja je dogovorena sa MMF-om i koja obezbeđuje...

Nastavak na B92...

Ministarka finansija razgovarala sa poslaničkim grupama

Izvor: EMportal, 10.Dec.2009

Ministarska finansija Srbije Diana Dragutinović razgovarala je danas u Skupštini Srbije o predlogu budžeta za 2010. godinu sa predstavnicima svih poslaničkih grupa.

Nastavak na EMportal...

Dragutinović: Nema povećanja izdataka

Izvor: Capital.ba, 10.Dec.2009

BEOGRAD, Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je danas da u prijedlogu budžeta za 2010. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, neće moći da se planira više sredstava za izdatke od predviđene sume, koja je predviđena u tom zakonskom prijedlogu. 'Teško da mogu da prihvatim veću...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.