Dragin: Poljoprivrednici - otkupljivači, neophodan dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin: Poljoprivrednici - otkupljivači, neophodan dijalog

BEOGRAD - U ovom izuzetno nepovoljnom trenutku za poljoprivredu, koji karakterišu niske otkupne cene, važno je organizovati dijalog poljoprivrednika i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda i tražiti bolje uslove za otkup, izjavio je ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin, posle sastanka sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika iz južnog Banata.

Ministarstvo smatra da se raspodela dobiti mora vršiti na bolji način, a da se zarada na primarnim proizvodima, preradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i finalnim proizvodima mora raspodeliti ravnopravno, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo će naredne nedelje organizovati sastanke udruženja poljoprivrednika i predstavnika prerađivačke industrije i sastanak sa otkupljivačima, trgovcima i izvoznicima poljoprivrednih proizvoda kako bi se ovaj problem rešio.

Cilj ministarstva je da zaštiti zemljoradnika i pomogne mu u pregovorima za postizanje što boljih uslova za organizaciju proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neophodan dijalog poljoprivrednika i otkupljivača

Izvor: S media, 11.Avg.2009

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio da je u ovom izuzetno nepovoljnom trenuku za poljoprivredu, koji karakterišu niske otkupne cene, od velike važnosti da se organizuje dijalog poljoprivrednika i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda, saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.