Dragin: Neće biti nestašice pšenice

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin: Neće biti nestašice pšenice

Beograd -- Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da u ovom trenutku u skladištima u Srbiji ima oko 700.000 tona pšenice i da nema bojazni od nestašice.

Dragin je rekao da je setva u 2010. godini prošla izuzetno dobro, da sneg čuva pšenicu od velikog mraza i da nje za sada ima dovoljno.

"Ne postoji nikakva bojazan od nestašice. Najbitnije je da na legeru trenutno ima 700.000 tona pšenice, da je pšenica posejana od oktobra u dobrom stanju i da očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobar rod i dobru cenu", rekao je Dragin gostujući na TV B92.

Podsećajući da je Ministarstvo pre nekoliko meseci podnelo inicijativu da se uvede taksa na izvoz pšenice u slučaju da zapreti njena nestašica, Dragin je istakao da se stanje prati i da će ta mera biti preduzeta ukoliko bude bilo potrebe.

On je naveo da je Ministarstvo podnelo i inicijativu za donošenje zakona o Agenciji za stabilizaciju poljoprivrednih prozvoda, koja se u zemljama EU zove Agencija za intervencije.

Ona bi trebalo da omogući da gradjani imaju dovoljno poljoprivrednih proizvoda, po prihvatljivim cenama, ali i da poljoprivrednici budu zadovoljni cenama, koje ne bi išle ispod minimuma cene proizvodnje.

Upitan o stanju na tržištu mlečnih proizvoda, Dragin je rekao da je nestašica mleka prestala i da ga ima u svim radnjama u dovoljnim količinama.

"Za nas je bitno i da je cena mleka prema poljoprivrednicima porasla, tako da oni sada imaju interesa da predaju mleko mlekarama", rekao je Dragin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragin: Pšenice ima dovoljno, nema bojazni od nestašice

Izvor: Blic, 04.Jan.2011

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin izjavio je danas da u ovom trenutku u skladištima u Srbiji ima oko 700.000 tona pšenice i da nema bojazni od nestašice. ..Dragin je rekao da je setva u 2010. godini prošla izuzetno dobro, da sneg čuva pšenicu od velikog mraza...

Nastavak na Blic...

Dragin:Pšenice dovoljno, prestala nestašica mleka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2011

BEOGRAD -..Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin izjavio je danas da u ovom trenutku u skladištima u Srbiji ima oko 700.000 tona pšenice i da nema bojazni od nestašice...Dragin je rekao da je setva u 2010. godini prošla izuzetno dobro, da sneg čuva pšenicu od velikog mraza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Niko nije odgovoran što nema pšenice i mleka

Izvor: Blic, 05.Jan.2011, 01:25

BEOGRAD - Srbija je prošle godine ostala bez mleka, a ove bi mogla bez pšenice, ali odgovornost ne oseća nijedan ministar trgovine i poljoprivrede od 2001. godine. Goran Živkov, Bojan Dimitrijević, Slobodan Milosavljević i Saša Dragin ne smatraju da su krivi što je „Salford“ monopolista na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.