Dragin:Pšenice dovoljno, prestala nestašica mleka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin:Pšenice dovoljno, prestala nestašica mleka

BEOGRAD -

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin izjavio je danas da u ovom trenutku u skladištima u Srbiji ima oko 700.000 tona pšenice i da nema bojazni od nestašice.

Dragin je rekao da je setva u 2010. godini prošla izuzetno dobro, da sneg čuva pšenicu od velikog mraza i da nje za sada ima dovoljno.

"Ne postoji nikakva bojazan od nestašice. Najbitnije je da na lageru trenutno ima 700.000 tona pšenice, da je pšenica posejana od oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u dobrom stanju i da očekujemo dobar rod i dobru cenu", rekao je Dragin, gostujući na Televiziji B92.

Podsećajući da je ministarstvo pre nekoliko meseci podnelo inicijativu da se uvede taksa na izvoz pšenice u slučaju da zapreti njena nestašica, Dragin je istakao da se stanje prati i da će ta mera biti preduzeta ukoliko bude bilo potrebe.

On je dodao da je ministarstvo podnelo i inicijativu za donošenje zakona o Agenciji za stabilizaciju poljoprivrednih proizvoda, koja se u zemljama EU zove Agencija za intervencije. Ona bi trebalo da omogući da građani imaju dovoljno poljoprivrednih proizvoda, po prihvatljivim cenama, ali i da poljoprivrednici budu zadovoljni cenama, koje ne bi išle ispod minimuma cene proizvodnje.

Upitan o stanju na tržištu mlečnih proizvoda, Dragin je rekao da je nestašica mleka prestala i da ga ima u svim radnjama u dovoljnim količinama.

"Za nas je bitno i da je cena mleka prema poljoprivrednicima porasla, tako da oni sada imaju interesa da predaju mleko mlekarama", rekao je Dragin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.