Evropljani nastavljaju da se zadužuju - ubrzano

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 10:46

Evropljani nastavljaju da se zadužuju - ubrzano

Frankfurt -- Domaćinstva u evrozoni nastavila su prošlog meseca da se ubrzano zadužuju kod banaka.

Domaćinstva se kod banaka zadužuju privučena niskim kamatnim stopama i ekonomski oporavkom od pada izazvanog pandemijom, pokazali su podaci Evropske centralne banke (ECB).

Šta sve plaćamo bankama? Proverite spisak i cene usluga VIDEO

Bankovni zajmovi za domaćinstva porasli su u junu na godišnjem nivou za četiri odsto, nakon 3,9-postotnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećanja u maju. Tako su nastavili uzlazni trendom koji je počeo 2015. godine, a kojeg je pandemija naglo zaustavila u prošloj godini, pokazali su objavljeni podaci.

Ima i takvih priča: Kako su sve klijenti varali banke?

Novo zaduživanje kompanija u evrozoni, koje je nabujalo u jeku pandemije nakon što su ostale bez sredstava i imale smanjenu sposobnost zaduživanja, u junu je poraslo za skromnijih 1,9 odsto, prenosi SEEbiz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Domaćinstva u Evropi nastavila da se UBRZANO ZADUŽUJU

Izvor: Blic, 28.Jul.2021

Domaćinstva u evrozoni nastavila su prošlog meseca da se ubrzano zadužuju kod banaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.